اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور
شهر بابک و کارخانه ای که آلوده می کند
رسوب هاي سمي ناشي از فعاليت کارخانه در بدن حيوانات اثر مي کند و يکي پس از ديگري راهي چاله هاي مرگ مي شوند، طبق آمار دامپزشکي استان کرمان تاکنون
 
حداقل 40 هزار راس دام در اين منطقه تلف شده اند و اين روند هر چند در ابعاد کمتر اما روزانه ادامه دارد.

زیست بوم/ فاطمه غضنفری* استان کرمان دومين ذخاير مس جهان را به خود اختصاص داده است و در اين ميان به طور طبيعي صنايع مس نيز در کنار اين معادن ساخته شده است. شرکت ملی صنایع مس در سال1374 در راستاي استفاده بهينه از منابع و معادن مس کشور وتبديل ذخاير موجود به توليدات اقتصادي، اقدام به احداث خط توليد مس آندي در منطقه خاتون آباد کرده است. اما متاسفانه استانداردهاي زيست محيطي در ساخت اين کارخانه هيچ گاه رعايت نشد و نتيجه آن يکي از آلوده ترين دشت هاي کشور به دليل فعاليتهاي صنعتي است.

كارشناسان محيط زيست ميزان آلودگي را 28 برابر استاندارد جهاني اعلام كرده و مقدار ذرّات خروجي نيز 30 برابر حد استاندارد است. روزانه هشت تن غبار آلاينده توسط اين كارخانه در هوا پخش مي‌شود كه حدود 50 درصد آن را گرده‌هاي مس تشكيل مي‌دهد.ارزش ريالي اين ميزان مس، روزانه 300 ميليون ريال است كه به عنوان ثروت ملي در هوا پخش مي‌شود و ضمن خسارت اقتصادي موجب آلودگي محيط و بيماري مردم، گياهان و حيوانات مي‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 10 آذر 1393برچسب:مس,شهر بابک,کرمان,آلودگی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مرگ تدریجی مردم و تولد کودکان معلول در چند صد متری صنایع بزرگ در اراکبچه‌های کزاز چه آنها که به دنیا نیامده رفته‌اند و چه آنها که زیر مشعل‌ها و دودکش‌ها چشم باز کرده‌اند پیش از آن‌که بزرگ شوند می‌فهمند که آلودگی هوا و زندگی در چندصدمتری صنایع بزرگ، با آدم‌ها چه می‌کند.

به گزارش پارس، شیده لالمی در روزنامه شهروند نوشت: دو قدم مانده به جهنم، هوا سوخته است.  آتش زبانه می‌کشد و به آسمان می‌رود و زیرِ آتشِ مشعل‌هایِ همیشه روشن، زیر پای دودکش‌هایی‌ که از هر گوشه‌ای پیدا است، آدم‌ها روی زمین‌های سوخته خانه ساخته‌اند. دو‌هزار و ٢٠٠نفر با نفس‌های بریده روی زمین‌های آلوده، ذرت و یونجه می‌کارند و زمینِ زیر پایشان و روزگارشان، سیاه مثل آبیِ آسمانی که هیچ پیدا نیست. 

٢٠کیلومتری جاده اراک به شازند در همسایگی مشعل‌هایی که سر به آسمان دارند، زمین‌های ٦٧٠ خانوار بوی مرگ می‌دهد، یونجه و ذرتشان ‌هم.  

از پالایشگاه شازند که بگذری سه مشعل بلند، آسمان را روشن کرده‌اند و زمین را سیاه. هوا برای نفس کشیدن سنگین است و در این بی‌هوایی آدم‌های ساده روستا یک صبح دیگر را آغاز کرده‌اند؛ یک روز دیگر را زیر آسمانِ «کَزاز»؛ یکی از ده‌ها روستای استان مرکزی که حالا دیگر سال‌ها است، روزها و شب‌هایش در محاصره صنایع بزرگ می‌گذرد. مشعل‌های گازی و دودکش‌هایی که مرگ در هوا می‌پراکنند از هر سو در کزاز پیدا است؛ «پالایشگاه نفت» و «نیروگاه حرارتی» از شمال شرق و «پتروشیمی شازند» از شمال. صنایعی که برای ساکنان این گوشه پرت برای روستاییان کزاز رونق نیاورده‌اند، کسب و کار و حالِ خوش نیاورده‌اند خاک و هوای آلوده، بچه‌های نارس، بچه‌های مرده، مادران مریض آورده‌اند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 13 آبان 1393برچسب:کَزاز,آلودگی هوا,سقط,سرطان,اراک, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

تاثیر پارازیت ها در فراری شدن کلاغ ها از تهران امواج آزاردهنده پارازیت، شرایطی را فراهم آورده است که کلاغ ها نتوانسته اند آن را تحمل کنند و از تهران مهاجرت کرده اند؛ شاید هوش کلاغ ها به آدم نرسد اما فهمیده اند که دیگر نمی توانند در تهران زندگی کنند.

شبنم - امواج آزاردهنده پارازیت، شرایطی را فراهم آورده است که کلاغ ها نتوانسته اند آن را تحمل کنند و از تهران مهاجرت کرده اند؛ شاید هوش کلاغ ها به آدم نرسد اما فهمیده اند که دیگر نمی توانند در تهران زندگی کنند.یک کارشناس محیط زیست می گوید در کنار آلودگی هوا؛ پارازیت ها هم یک عامل موثر در فراری شدن کلاغ ها از شهر تهران هستند.

 ماجرای پیامدهای پارازیت های ارسالی برای اخلال در امواج ماهواره ای هر روز ابعاد جدیدی پیدا می کند. پیش از این اعلام شده است که پارازایت ها از عوامل اصلی ابتلا به برخی بیماری های جسمی و اختلالات روحی در انسان هستند. یکی از مهم ترین و شایع ترین این بیماری ها که رشد فزاینده ای در ایران داشته سرطان است. با این که تاثیر این امواج در ابتلا به بیماری های صعب العلاج از سوی کارشناسان، پذیرفته شده اما نه تنها هیچ آماری در این رابطه وجود ندارد بلکه صحبت از آن هم نوعی تابو به حساب می آید. در این فقدان شاید مرگ زنبورهای عسل یا فرار کلاغ ها عمق فاجعه ای را نشان دهد که آدم ها حاضر نیستند آن را بپذیرند.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 4 مهر 1393برچسب:پارازیت,ماهواره,سرطان,کلاغ,زنبور, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

وجود پارازیت های شبکه های تلفن همراه زنبورها را هم دچار دردسر کرده است!

اکسیژن - چند سالی است که متخصصان و پزشکان درباره تاثیرات ناگوار امواج الکترومغناطیسی اعم از میدانهای الکترومغناطیسی خطوط برق فشار قوی، امواج شبکه و دکلهای تلفن همراه، امواج ساطع شده از گوشیهای موبایل، امواج آنتنهای سِروِرهای اینترنتی، پارازیتهای ارسالی روی برنامه های شبکه های ماهواره ای و ... اعلام خطر می کنند. با این حال حرکت در جهت کاهش این خطرات به ویژه در مناطق پرجمعیت و شهرها چنان که باید جدی نبوده و برنامه مشخص و جامعی از جانب مسئولان مرتبط در دولتهای نهم و دهم در این خصوص اجرا نشد. 

اعلام گزارشهای مختلف در حوزه سلامت انسانی و جانوری از گوشه و کنار کشور درباره آثار سوء این امواج، نشان از واقعی بودن تاثیرات مذکور بر روی موجودات زنده دارد و جا دارد قبل از آنکه بیش از این دیر شود و خسارات جسمانی، روانی و اقتصادی وارد شده بر مردم و دولت ما را عبرت تاریخ نماید، استفاده ار فناوریهای مخابراتی و انتقال انرژی الکتریکی با الزامات بهداشتی و زیست محیطی همراه شوند.

از جمله خبر گزاری مهر در خبری با عنوان "عدم حمایت مسئولان کام شیرین عسل را تلخ کرد/ زنبورهایی که با امواج تلفن همراه گمراه می‌شوند" به بررسی مسائل و مشکلات زنبورداری در کشور پرداخته است. در بخشی از این خبر به تاثیرات سوء آلودگی هوا از نوع تشعشعی بر زنبورها اشاره شده است. در این زمینه مهر نوشت :

زنبور یکی از آفریده های مهم خداوند برای پایداری انسان و کره زمین است. اهمیت زنبور تا حدی است که خداوند سوره ای از قرآن را به آن اختصاص داده و خواص زنبور و عسل را در آن تاکید کرده است.

استان گلستان هم به دلیل تنوع اقلیمی و شرایط مختلف آب و هوایی از نظر پرورش زنبور عسل بسیار مستعد است و به همین دلیل افراد زیادی به این حرفه مشغول هستند اما، متاسفانه در سال های گذشته، مشکلات زنبورداران به حدی زیاد شده که بسیاری از آنها دیگر به زنبور داری به عنوان حرفه نگاه نمی کنند و یا اگر هم درامدی از این طریق دارند به عنوان شغل دوم آنها است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 4 تير 1393برچسب:پارازیت - تلفن همراه - زنبور - امواج - الکترو مغناطیس, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
استفتاء از 14 مرجع تقلید و استاد حوزه علمیه در مورد آزار دادن حیوانات؛
 
در پی اخبار و تصاویر منتشر شده در روزهای اخیر مبنی بر آزار و اذیت حیات وحش در سیرک ها و باغهای وحش کشور و شرایط بد نگهداری حیوانات در این اماکن، نظر 14 نفر از آیات عظام، مراجع تقلید و استادان حوزه علمیه در این زمینه گرفته شد که از نظر همه این علما آزار و اذیت حیوانات حرمت شرعی دارد و از فعالیت اماکنی که به آزار واذیت حیوانات می پردازند باید جلوگیری شود.
 
اکسیژن - نقض حقوق حیوانات شامل طیف وسیعی از اعمال نادرست انسانها می باشد که از شکار، گرفته تا نگهداری و بهره کشی نادرست و غیر اخلاقی در قالب دامپروری، نگهداری نامناسب به عنوان حیوان خانگی و دست آموز، استفاده توام با آزار در نمایشها و سیرک، به اسارت گرفتن در باغهای وحش، قاچاق و خارج کردن حیوانات کمیاب از زیستگاههای طبیعی، زنده زنده پوست کندن آنها برای تولید خز و .... می باشد. اما آنچه بزرگترین صدمات را به جانوران وارد کرده و باعث کشتارهای میلیونی آنها و انقراض نسل صدها گونه جانوری شده، تخریب زیستگاههای طبیعی، آلوده کردن رودخانه ها و دریاها و تغییرات آب و هوایی است که به دست انسان بر کره زمین تحمیل شده اند و البته در این میان نباید از نقش آلودگی هوا با گازهای ناشی از سوختهای فسیلی و کارخانه جات غافل بود که علاوه بر غیر قابل تنفس کردن هوا در شهرهای بزرگ و ایجاد بیماری در انسان و جانوران ، با ایجاد اثر گلخانه ای و گرم کردن کره زمین، عوارض ناگواری چون بالا رفتن دمای اقیانوسها، آب شدن یخهای قطبی، بالا آمدن آب دریاها، آزاد شدن منابع متان منجمد در قطب شمال و تغییرات اقلیمی غیر قابل پیش بینی را به دنبال دارد و حیات گونه های جانوری زیادی را به خطر خواهد انداخت.
 
به گزارش خبرنگار مهر، با استناد به حقایق پنهان سیرک ها و رفتار های ناجوانمردانه بسیاری از سیرک گردانان با حیات وحش و آزار و اذیت حیوانات و همچنین بر اساس اعتراض ها و واکنش های بسیاری از فعالان و حامیان حیات وحش و واکنش تعداد زیادی از هموطنان در سراسر کشور به توصیه مدیر انجمن دیده بان حقوق حیوانات از 14 تن از آیات عظام، مراجع تقلید و استادان حوزه علمیه حکم تربیت ناجوانمردانه حیوانات در شرایط آزارانده و منکر بودن چنین رفتاری مورد پرسش قرار گرفت که پاسخ های دریافتی در پی آمده است:


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مدیر کل سازمان هواشناسی استان کردستان گفت: موج جدید گرد و غبار عراقی که از روز جمعه آسمان استان کردستان را فراگرفته است تا اخر هفته ادامه دارد.

محمد طالب حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گرد و غبارهم اکنون سراسر استان را فراگرفته است.

وی گفت: با توجه به اینکه منشا این گرد و غبار همچنان در عراق فعال است پیش بینی می کنیم تا آخر روز دوشنبه به همین صورت و از ابتدای روز سه شنبه تا اخر هفته نیز با شدت کمتری و به صورت خفیف، گرد و غبار در استان کردستان وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه توان انتقال گرد و غبار به ایران و استان کردستان همچنان وجود دارد گفت: تا جریانات معکوس نشود غبار از عراق همچنان به ایران منتقل می شود.

به گفته وی با این اوصاف، گرد و غبار در طول هفته به صورت متناوب در منطقه وجود دارد، هرچند ممکن است این شرایط به حد بحران نرسد.این مقام با بیان اینکه دید در شرایط عادی و طبیعی بالای 10 هزار متر است گفت: دید هم اکنون در سنندج شش هزار، بانه هفت هزار و سقز و مریوان نیز حدود هشت هزار متر است.

حیدری با اشاره به اینکه چشمه های غبار همچنان در عراق فعال است گفت: زمان بروز حداکثری گرد و غبار عراقی در استان کردستان و منطقه غرب کشور، ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر است.

مدیرکل سازمان هواشناسی استان کردستان افزود: برخلاف برخی نظرات که می گویند گرد و خاک نداریم، گرد و غبار همچنان وجود دارد چون چشمه های گرد و غبار عراقی ربطی به باران ندارد و به مرداب های خشک شده مربوط است که به دلیل کمبود آب در فرات، آب انها تامین نمی شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 31 فروردين 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: مشکلات شهرهای ما از زمانی که اعلام شد شهرداریها باید خودکفا باشند آغاز شد، اما نگفتند که این خودکفایی از چه طریقی باید به دست بیاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محمد حقّانی افزود: بر همین اصل فروش تراکم به عنوان محلی برای درامد شهرداریها در نظر گرفته شد، در حالی که افزایش طبقات برای ساختمانها به منزله خودکشی تدریجی شهر، نه تنها درامد محسوب نمی شد بلکه هزینه ای تحمیلی بر پایتخت بود.

وی با تأکید بر لزوم تأمین درامدهای پایدار برای شهر از محل اقدامات زیربنایی و اساسی، اعلام کرد: این در حالی است که امروز 60 درصد درامد شهرداریها از محل تغییر کاربریها و ساخت و سازها به دست می آید که این بزرگترین تهدید برای باغات و درختان شهر است.

آلودگی هوا آنقدر شدید است که کاشتن درخت هم فایده ندارد

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که نگهداری باغات برای مالکان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، اظهار کرد: امروز آلودگی هوای تهران به اندازه ای شدید شده که دیگر کاشتن درخت هم فایده ای ندارد و درختان به عنوان دستگاههای تصفیه هوای شهر، خودشان هم از کار افتاده اند.

حقّانی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن درختان غرس شده و باغات یکی از اصول نگهداری و صیانت از این سرمایه های زیست محیطی است، تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به حساسیت مردم نسبت به محیط زیست نیازمندیم و تا شهروندان برای سرنوشت خود اهمیت قائل نشوند، نمی توانیم امیدوار باشیم طبیعت دو باره به شهر باز گردد.

وی با تأکید بر این که مردم باید در امور شهر از ساخت و ساز آن گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی دخالت و مشارکت داشته باشند، اضافه کرد: به این منظور تشکلهای مردم نهاد به عنوان نمایندگان مردم باید در مقابل مسئولان مطالبه گر بوده و مسئولان نیز باید پاسخگوی آنها باشند.

محیط زیست تهران بیمار است

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 29 فروردين 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 هشدارهایی که سازمان های مربوطه محیط زیست و بهداشت در خصوص خطر آلودگی هوا بر سلامت کودکان و به طور کلی مردم طی چند روز اخیر در رسانه­ ها اعلام کردند سبب نگرانی بسیاری از سوی مردم شده که آیا دوباره مانند سالهای پیش باید از کار و فعالیت روزانه خود دست بشویند و خانه نشین شوند؟ ضمناً این آلودگی بیش از انکه بر انسانها تأثیر داشته باشد به گفته دکتر پیام محبی، رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران بر حیوانات و پرندگان تأثیر منفی دارد.

دی پرس - در گفت و گوی کوتاه خبرنگار واحد محیط زیست تیناپرس با دکتر محبی در خصوص اثرات زیست محیطی آلودگی هوا ، وی ضمن آسیب پذیرتر شمردن طیور نسبت به انسان تأکید کرد: اثراتی که آلودگی هوا بر حیوانات می­ گذارد مانند اثرات منفی است که این نوع آلودگی بر انسانها دارد. ولی در برخی از مواقع این اثرات به میزان بیشتری در حیوانات نسبت به انسانها مشاهده شده است.

وی دلیل این آسیب پذیری را چنین توضیح داد: به دلیل اینکه جثه انسان بزرگتر است، تأثیر مواد آلودکننده در انسانها نسبت به حیوانات کمتر است.

رئیس بیمارستان دامپزشکی با اشاره به تفاوت انسان و حیوان در میزان تأثیر پذیر بودن از آلودگی هوا تصریح کرد: اگرچه انسانها نسبت به حیوانات در برابر آلودگی هوا مقاومت بیشتری نشان می ­دهند ولی به دلیل اینکه حیوانات قدرت انتخاب بیشتری در مهاجرت دارند در نتیجه انسانها در سطح شهر در معرض خطر بیشتری هستند. وی نشانه این خطر برای سلامت عمومی را چنین بیان کرد: شما به راحتی می ­توانید از افزایش میزان سرطان طی دهه ­های اخیر پی به اثرات منفی آلودگی هوای شهر تهران ببرید.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش آیا آماری یا تحقیقی از تلفات حیوانات از چنین پدیده­ای تا کنون ارائه شده است یا خیر، اذعان داشت: متأسفانه تا کنون هیچ آماری یا مطالعه­ای که نشان دهد چقدر حیوانات از این پدیده متأثر هستند ارائه نشده است. وی در ادامه افزود: ما هیچ گونه آماری از تلفات انسان ناشی از آلودگی هوا نداریم چه برسد به اطلاع از میزان مرگ و میر حیوانات.

اگر شما دقت کنید قدیم ها تهران معروف بود به داشتن کلاغهای زیاد در سطح شهر. ولی در حال حاضر کلاغ در تهران بسیار کم مشاهده می ­شود. این به این معنی است که طی سالهای اخیر به دلیل آلودگی هوا بسیاری از پرندگانی که قادر بودند از این شهر مهاجرت کنند به جاهای دیگر مهاجرت کردند و عملا پرنده زیادی در آسمان تهران دیده نمی­ شود. در حال حاضر حتی پرندگان هم ترجیح می ­دهند در تهران زندگی نکنند.

تاریخ انتشار : 1392/7/21

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 13 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مکزیکوسیتی به‌عنوان یکی از موفق‌ترین شهرهای دنیا در مقابله با آلودگی هوا شناخته می‌شود. سال۱۹۹۲ سازمان ملل این شهر را به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی کرد. مشهور بود که در این شهر به خاطر آلودگی هوا پرنده‌ها هنگام پرواز می‌میرند و روی زمین می‌افتند.
 
 - پرنده‌هایی که مُرده از آسمان به زمین می‌افتند، شهری که تابوت‌ها در آن تمام شده‌اند، گلفروش‌هایی که دیگر گلی برای عزاداری ندارند و خیابان‌هایی که در آن مردمان ماسک‌زده همدیگر را به خاطر دود نمی‌توانند ببینند و چهره دوستانشان را تشخیص دهند؛ این حرف‌ها و تعریف‌ها مربوط به فیلمی ترسناک و تخیلی نیست.

به گزارش بولتن نیوز، روزنامه همشهری در ادامه نوشت: همه اینها واقعیتی است که شهرهای بزرگی در جهان به خاطر آلودگی هوا با آن مواجه شده‌اند و روزگاری این جملات هر کدام تیتر روزنامه‌های کشوری در جهان بوده است؛ واقعیت تلخی که بالاخره کشورها را مجبور کرد که فکری به حال آلودگی هوای شهرها بکنند تا برای نجات مردمی که بعد از مدت‌ها سرفه و خس‌خس سینه به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌شدند و کم‌کم جانشان را از دست می‌دادند کاری شود. خیلی از کشورهای جهان سال‌ها پیش فهمیدند که باید با مدیریت واحد، کاری برای مقابله با گسترش آلودگی هوا کنند که شهرهایشان جایی برای زندگی باشد نه برای مرگ. مشکل آلودگی هوا مسئله‌ای مختص به منطقه‌ای خاص در جهان نیست؛ همه کشورها به نسبت خودشان با آن دست‌و‌پنجه نرم کرده‌اند. هنوز هم ساکنان شهرهای زیادی در جهان با گرفتاری آلودگی هوایی که باید تنفس کنند مواجه هستند اما شهرهایی هم در جهان وجود دارند که توانسته‌اند اوضاع را بهتر کنند تا از گروه مناطق آلوده و خطرناک برای زندگی خارج شوند. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 9 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.